ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank - Φόβοι για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης

Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank -  Φόβοι για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης
Στα «κόκκινα» και πάλι η μετοχή της Γερμανικής τράπεζας – Για πρώτη φορά έσπασε το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Στο -8% κινείται η μετοχή της Deutsche Bank με το άνοιγμα του Χρηματιστρηρίου της Φρανκφούρτης, καθώς φουντώνουν οι φήμες ότι κερδοσκοπικά ταμεία έχουν αποσύρει δισεκατομμύρια σε τοποθετήσεις τους στην τράπεζα.

Η καταβαράθρωση της μετοχής ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά τα δημοσιεύματα τη Wall Street Journal και των Financial Times, σύμφωνα με τα οποία 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα αποσύροντας τεράστια ποσά. Οι ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν τα δημοσιεύματα έσπρωξαν τη μετοχή της Deutsche Bank κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά.

Η γερμανική τράπεζα έχει απωλέσει πάνω από το μισό της χρηματιστηριακής αξίας της από τις αρχές του έτους, ενώ οι νέες πιέσεις που δέχεται η μετοχή της δημιουργούν ανησυχίες στους οικονομικούς αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι μπορεί να συμπαρασύρουν και άλλες μετοχές μεγάλων τραπεζών της Ευρώπης.

Πάντως η η διοίκηση της τράπεζας σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τις απώλειες προχώρησε άμεσα σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η κεφαλαιακή της θέση παραμένει ισχυρή.

Σχετικές ειδήσεις