ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έχει χαθεί η υπομονή με την Ελλάδα» τονίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

«Έχει χαθεί η υπομονή με την Ελλάδα» τονίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Συνάντηση στο Λουξεμβούργο θα έχουν την Δευτέρα (10/10) οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με θέμα συζήτησης την πρόοδο στην ελληνική οικονομία και την εκταμίευση της δόσης των 2.8 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενοι στην Ελλάδα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters σημειώνουν χαρακτηριστικά, «Πλησιάζουν, αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένα ορόσημο δεν έχει εκπληρωθεί πλήρως, επομένως έχουν εκπληρωθεί μάλλον τα 14,5 (από τα 15)».

«Είναι πιθανό αυτό θα έχει επιλυθεί έως το πρωί της Δευτέρας. Οι περισσότεροι υπουργοί του Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα, και διατηρούν αυτή την πίεση διότι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα γίνονται μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμο, θα περιμένουν», σημείωσε στη συνέχεια η ίδια πηγή συμπληρώνοντας, «αν δεν είναι έτοιμο, θα περιμένουν».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανό να εγκρίνουν τη Δευτέρα την εκταμίευση μεγάλου μέρους ή του συνόλου της δόσης των 2.8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ανέφεραν χαρακτηριστικά δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Η εν μέρη ή η πλήρης εκταμίευση είναι πιθανή διότι η χώρα έχει εκπληρώσει σχεδόν το σύνολο των 15 ορόσημων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές ως προϋπόθεση για την υποδόση.

Το μόνο ορόσημο που δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως είναι η ελληνική υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι στο Reuters, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις