Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση Τρόικα - Βενιζέλου

Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση Τρόικα - Βενιζέλου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, προκειμένου να δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, μέσω έκτακτου Eurogroup τον Οκτώβριο.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στην πρώτη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτελείου του Υπ.Οικ. με την Τρόικα, δήλωναν ικανοποιημένοι γιατί το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό, μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έγινε η επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η Πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Τα βασικά ζητήματα που είναι στο τραπέζι, αφορούν εκτός από τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση (ειδικό τέλος στα ακίνητα, μείωση αφορολόγητου ορίου, κ.λπ.) και την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, καθώς και το νέο φορολογικό σύστημα (αλλαγές στους συντελεστές, περικοπή φοροαπαλλαγών, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, κ.λπ.).

Θα υπάρξει σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr
 

Video 1

Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση Τρόικα - Βενιζέλου