ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες: Ξεκινούν οι πληρωμές - Δείτε ποιοι θα πάρουν χρήματα και πότε

Αγρότες: Ξεκινούν οι πληρωμές - Δείτε ποιοι θα πάρουν χρήματα και πότε

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένονται και τα σχέδια Leader και η Νιτρορύπανση.

Σε λίγες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να καταβάλει στους παραγωγούς την προκαταβολή του τσεκ της Βασικής Ενίσχυσης. Η τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά του ότι η 27η Οκτωβρίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία, η πληρωμή θα γίνει μία ημέρα πριν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για τους περισσότερους δικαιούχους πριν το Σαββατοκύριακο. Οι δικαιούχοι θα µπορούν να αρχίσουν να «σηκώνουν» από τα ΑΤΜ τα ποσά του 70% της βασικής ενίσχυσης που πιστώθηκαν στους λογαριασµούς τους για το 2017.

Το συνολικό ύψος της πληρωμής θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της χώρας μας για την πληρωμή προκαταβολής στο 70%, αντί του 50% που προβλέπει ο κανονισμός. Το ποσό που θα καταβληθεί φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί σε περίπου 540.000 δικαιούχους δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Πληρωμές ελαιολάδου

Αρχές Νοεµβρίου η προκαταβολή της α’ πρόσκλησης Βιολογικών

Για τις αρχές Νοεµβρίου, αφού «ξεµπερδέψουν» µε την πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης τοποθετούν οι αρµόδιοι των πληρωµών την πίστωση της προκαταβολής του 70% όσων εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας. Σύµφωνα µε τη λίστα που έχει εκδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία περιλαµβάνονται ονόµατα παραγωγών και ποσά, οι δικαιούχοι είναι 11.337 άτοµα µόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura. Μάλιστα προκύπτει ότι οι νεοεισερχόµενοι στον κλάδο µοιράζονται µέσα στην πενταετία 75 εκατ. ευρώ και οι «παλιοί» 147 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις