ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Bloomberg: Κίνδυνος η Ελλάδα να χάσει 11 δισ. από Ελληνικό και Σκουριές

Προειδοποίηση Bloomberg: Κίνδυνος η Ελλάδα να χάσει 11 δισ. από Ελληνικό και Σκουριές

Τα εμπόδια που προκαλεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, ειδικότερα στην προσέλκυση των επενδύσεων, αναλύει δημοσίευμα του Bloomberg προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο να χαθούν δυο από τα μεγαλύτερα έργα μεγέθους 11 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνει ότι τόσο η επένδυση στο Ελληνικό, όσο και οι Σκουριές, έχουν «σκαλώσει» στον γραφειοκρατικό και νομικό «λαβύρινθο» της χώρας με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ευθέως η ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει τις νέες ξένες επενδύσεις που χρειάζεται.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα φέρνει ως παράδειγμα την Lamda Development και το Ελληνικό, που πρόκειται για την μεγαλύτερη real estate επένδυση της χώρας που ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει τους όρους που έχουν ήδη συμφωνήσει «διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών».

Παράλληλα, από την άλλη μεριά, το άρθρο επισημαίνει ότι και η καναδική εταιρεία εξορύξεων Eldorado Gold, μια μέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε νομικές ενέργειες κατά της Ελλάδας για την αποτυχία της να εκδώσει τις άδειες της εταιρείας, που απαιτούνται για το έργο στις Σκουριές.

Αυτό που επισημαίνει στη συνέχεια ο αρθρογράφος είναι πως, η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθεί να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις, για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, όμως με τις τελευταίες εξελίξεις για τα δύο έργα, τα οποία καθυστερούν εδώ και χρόνια «δεν είχε πολλά να πει».

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Lamda υποχώρησαν 9,6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, ενώ οι μετοχές της Eldorado έχασαν περισσότερο από 60% στον Καναδά φέτος, εν μέρει λόγω των ελληνικών προβλημάτων.

Σχετικές ειδήσεις