Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καμία συμφωνία με τους Θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2022

Newsroom Newsroom

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καμία συμφωνία με τους Θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2022

Πλειστηριασμοί | Ειδήσεις:Στη διάψευση δημοσιεύματος που έκανε λόγο για τη διενέργεια συνολικά 130.000 πλειστηριασμών μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (23/01/2018) πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Επί της ουσίας αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που κυκλοφόρησε την Τρίτη τιτλοφορείται «130.000 πλειστηριασμοί σε 4 χρόνια».

Όπως ανέφεραν, δεν υπάρχει κανενός είδους τέτοια συμφωνία με τους δανειστές και επισήμαναν πως η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, παράλληλα, ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών.

Σημείωσαν, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη- και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

«Προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα «συμφωνία» της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει», κατέληξαν οι παράγοντες του υπουργείου.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τους πλειστηριασμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved