ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2018: Πριν τα Χριστούγεννα η τελευταία δόση

Επίδομα παιδιού 2018: Πριν τα Χριστούγεννα η τελευταία δόση

Νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, αντί στα τέλη Ιανουαρίου 2019, θα πληρωθεί η έκτη και τελευταία δόση από τον ΟΠΕΚΑγια το επίδομα παιδιού Α21.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους και να γίνει στην συνέχεια η εκκαθάριση και η πληρωμή στις 21 Δεκεμβρίου.

Η στ' δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί νωρίτερα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου λόγω των εορτών και οι οικογένειες να λάβουν το επίδομα για να ενισχυθούν μέσα στα Χριστούγεννα.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή αφορά το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 έχει ενεργοποιηθεί και θα δέχεται νέες αιτήσεις για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr και της ΗΔΙΚΑ.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι θα πάρουν χρήματα πριν τα Χριστούγεννα