Δήμος Κηφισιάς: 24 σχήματα προκρίθηκαν στο Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Newsroom Newsroom

Δήμος Κηφισιάς: 24 σχήματα προκρίθηκαν στο Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από νέους που επιθυμούν να «επιχειρήσουν» ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Α.

Εικοσιτέσσερις (24) επιχειρηματικές προτάσεις προκρίθηκαν προκειμένου να περάσουν στο δεύτερο στάδιο και να προχωρήσουν στο πρόγραμμα παρακολούθησης δύο διήμερων Εργαστηρίων Επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για workshops διάρκειας 4 – 6 ωρών ανά ημέρα με σκοπό την παρουσίαση ιδεών, τη διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ των νεοφυών σχημάτων, τη διαλογική συζήτηση με μέντορες και επιχειρηματίες, καθώς επίσης την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα συνδράμουν στη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο Διαγωνισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για συγκέντρωση υψηλής βαθμολογίας αξιολόγησης.

Το πρώτο διήμερο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 17.00 έως 21.00 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9.00-14.00 στο Δημαρχείο Κηφισιάς αίθουσα «Σταύρος Βόλκος».

Οι επιχειρηματικές προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Πολιτισμός, Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (4)
Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη (3)
Αγροδιατροφη (1)
Υγεία & Φάρμακα (3)
Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (10)
Υλικά – Κατασκευές (3)
Με το πέρας του πρώτου διήμερου των workshops θα δοθεί χρονικό περιθώριο δέκα (10) ημερών ώστε οι επιχειρηματικές ομάδες να επεξεργαστούν την αίτηση συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό.

Πρόκειται για αίτηση όπου οι υποψήφιοι καλούνται να περιγράψουν αναλυτικά την επιχειρηματική τους ιδέα, τα στοιχεία καινοτομίας, τον βαθμό υλοποίησης του σχεδίου, την αγορά, την πορεία του κλάδου, τον ανταγωνισμό, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν οι υποψήφιοι από την παρακολούθηση του πρώτου διήμερου, κρίνονται σημαντικές και αναγκαίες για την επεξεργασία – συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής στο Διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved