ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME NEWS

Τζανακόπουλος: «Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί λεπτό ακόμα υπουργός».

Συνέχεια στην υπόθεση των δύο εταιρειών δημοσκοπήσεων και των συναλλαγών που φέρονται να έχουν με το Δημόσιο μέσω απευθείας αναθέσεων οι ιδιοκτήτες τους, δίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, στο στόχαστρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο και κατηγορούν ότι έδωσε απευθείας ανάθεση σε στενό συνεργάτη του κουμπάρου του, που έχει εταιρεία μετρήσεων.

Ένα βήμα πιο μακριά επιχειρεί να πάει η Κουμουνδούρου την υπόθεση της ενδεχόμενης συγκρότησης ενός συστήματος «χειραγώγησης της κοινής γνώμης και απόκρυψης οποιασδήποτε φωνής της ασκεί κριτική», μέσα από τις λεγόμενες «Λίστες Πέτσα» και την εταιρεία Opinion Poll, εντάσσοντας στο ίδιο πλαίσιο και τις σχέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα» και την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπόθεση που έχει ως πρωταγωνιστή τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι πανομοιότυπη με το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αυστρία και οδήγησε σε παραίτηση τον δεξιό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. «Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, έχουμε την αποκάλυψη από την Εφημερίδα των Συντακτών, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης, κάνει απευθείας αναθέσεις σε στενό συνεργάτη του κουμπάρου του για να χειραγωγεί ενδεχομένως συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Και η είδηση αυτή είναι “εξαφανισμένη” από παντού στα μέσα ενημέρωσης», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky.

Όπως έθεσε το ζήτημα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ώρα ακόμα ως υπουργός σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα όπου θα είχε αποκαλυφθεί ότι έδωσε απευθείας ανάθεση μέσω του υπουργείου του, σε πρόσωπο που έχει εταιρεία δημοσκοπήσεων και συνεργάζεται με τηλεοπτικό σταθμό, ιδιοκτησίας του κουμπάρου του. ««Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας, λειτουργεί σήμερα ως ένα σύστημα συγκάλυψης ακραίων περιστατικών αδιαφάνειας και διαφθοράς, καλύπτοντας και αποσιωπώντας οποιαδήποτε φωνή κριτικής και διαφοροποίησης απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό δεν είναι ζήτημα απλώς και μόνο πολιτικών ή ιδεολογικών κατευθύνσεων, είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η «σκυτάλη» από τα χέρια του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε εκείνα του Νάσου Ηλιόπουλου, που συνέχισε να βάλλει κατά του υπουργού Ανάπτυξης. «Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μία απευθείας ανάθεση σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του. Αυτή η ενέργεια, για την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει σπορ να προσβάλλει, είναι εξαιρετικά προκλητική».

Μάλιστα, θέλοντας να καυτηριάσει τη στάση του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού κατά τη περίοδο που η «Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε δηκτικά «φαίνεται ότι και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας