ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη εναντίον Σημίτη - «Πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ

Φώφη εναντίον Σημίτη - «Πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις για ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά: Το επόμενο διάστημα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς θα εξελιχθεί μια μάχη μέχρις εσχάτων, για το ποιος θα επικρατήσει και θα εκφράσει αυτό τον πολυκερματισμένο χώρο.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η προαναγγελία του νέου κομματικού φορέα απ’ τους σημιτικούς Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη, Γιάννη Ραγκούση (που πρώτο το Newsbomb.gr αποκάλυψε), όπου επίσης αναμένεται να συμμετάσχουν πολλά στελέχη προσκείμενα στον τέως πρωθυπουργό, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Φώφης Γεννηματά, η οποία σε αυτή την πρωτοβουλία είδε ένα εν δυνάμει αντίπαλο σχήμα να απειλεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πολύ περισσότερο που ο νέος φορέας (όπως σας έχουμε αποκαλύψει) έχει στόχο τη συνεργασία με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον οποίο η Συμπαράταξη και προσωπικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαρκή κόντρα.

Έτσι η Φώφη Γεννηματά ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει πολλούς πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σύσκεψη (το ερχόμενο Σάββατο), σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει ό,τι γίνεται να συσπειρωθεί στο χώρο και να απομονώσει τους σημιτικούς εκείνους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο νέο κόμμα, το οποίο ατύπως στηρίζει κι ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης.

Μέχρι και με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον οποίο η ίδια είχε διαγράψει απ’ την Κ.Ο. της Συμπαράταξης και με τον οποίο έχουν δημόσια ανταλλάξει βαριές εκφράσεις, κάλεσε και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία επιστροφής του!

Βέβαια σε αυτή της την πρωτοβουλία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εισπράξει και ηχηρές αρνήσεις, με χαρακτηριστική αυτήν του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος φέρεται να διαφωνεί με βασικές επιλογές της.

Ωστόσο το «μεγάλο χαρτί» των ανοιγμάτων η Φώφη το κράτησε για τις τελευταίες μέρες πριν τη σύσκεψη του Σαββάτου και πριν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου σημιτικού κόμματος (στη Θεσσαλονίκη).

GENNIMATA PAPANDREOU ARXEIOU

Και δεν ήταν άλλο απ’ την πρωτοβουλία της για συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, πρωτοβουλία που πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, από Βενιζέλο, Λοβέρδο κι άλλα στελέχη.

Ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνόησε αυτές τια αντιδράσεις. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Άλλωστε το δέλεαρ τις επικράτησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σημαντικό.

Μάλλον είναι όρος επιβίωσης για τα διάφορα σχήματα του χώρου, που αισθάνονται την απειλή της ακραίας πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να τα περικυκλώνει και να επιτείνει τα –έτσι κι αλλιώς σοβαρά- προβλήματα που ταλανίζουν την Κεντροαριστερά...

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεντροαριστερά

Σχετικές ειδήσεις