ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπατζελή: Ο Παπανδρέου μπορεί να σε σκάσει με την υπομονή του

Κ. Μπατζελή: Ο Παπανδρέου μπορεί να σε σκάσει με την υπομονή του

«Δεκαπέντε Γενάρη, εάν έτσι είναι η ημερομηνία, δεν θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν ουσιαστικές εκλογές, με πολιτική πλατφόρμα και ιδεολογικό νέο στίγμα», το σχόλιο της πρώην Υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή, μέσω του "ΑΝΤ1 97,2", στη σχετική χθεσινή πρόταση Βενιζέλου.

«15 Γενάρη, προσωπικά, μπορεί ο κ. Βενιζέλος να το έθεσε με την έννοια ότι πρέπει να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα οι ημερομηνίες, για να δείξει πόσο γρήγορα πρέπει να κινηθούν. Δεν ήμουνα μπροστά δεν άκουσα το σύνολο της ομιλίας του. Αλλά 15 Γενάρη εάν έτσι είναι η ημερομηνία, δεν θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν ουσιαστικές εκλογές, με πολιτική πλατφόρμα, και ιδεολογικό νέο στίγμα. Διότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ευρύτερη κοινωνία, περιμένει να δει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζεται στα μικρομεσαία στρώματα, στους εργαζόμενους, στη δημόσια διοίκηση, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να τους δώσει το νέο όραμα, ή το νέο πολιτικό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Μπορεί ή να γίνει επιτάχυνση των ιδεολογικών συζητήσεων για τη νέα πολιτική πλατφόρμα, και να είναι πριν το Πάσχα, ή το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, δεν το γνωρίζω, αλλά δεν μπορεί να πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση, με κάλπη χωρίς να υπάρχει πολιτικός λόγος από τους υποψηφίους», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αν έχει την εντολή ο κ. Βενιζέλος να λέει το πότε θα γίνουν εκλογές ή την πληροφόρηση. Δεν το γνωρίζω, εγώ πιστεύω, με την πληροφόρηση την οποία έχουμε ότι θα πρέπει να τελειώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία πρέπει να στηριχθεί με νύχια και με δόντια για να φέρει εις πέρας την εντολή την οποία έχει λάβει και δεν είναι κυβέρνηση απλά και μόνο διαχείρισης ενός τετραμήνου, αλλά οικονομικής πολιτικής και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που συνδέονται όχι μόνο με την δανειακή σύμβαση, αλλά και τις αλλαγές που απαιτούνται, για να συνεχίσει η Ελλάδα να συμμετάσχει στην Ευρώπη. Την ημερομηνία των εκλογών περιμένω να την πει ο καθ' ύλη αρμόδιος», παρατήρησε μάλιστα αναφορικά με τη χθεσινή πληροφόρηση Βενιζέλου, στο Πολιτικό Συμβούλιο, για το χρόνο διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών.

Κληθείσα να απαντήσει αν ο Γ. Παπανδρέου με αυτά που κάνει «θέλει να τους ψήσει το ψάρι στα χείλη», ή αν «θέλει να κερδίσει χρόνο», απήντησε χαριτολογώντας πως « Ο Παπανδρέου έχει μια μεγάλη ικανότητα, μέσα σε όλες τις άλλες που πιθανά κάποιος μπορεί να του δώσει, ότι μπορεί να σε σκάσει με την υπομονή του. Ήλπιζα ότι ο Πρόεδρος 10 μέρες μετά την οικουμενική κυβέρνηση, εθνικής συναίνεσης, να θέσει εκείνος από μόνος του τις όποιες διεργασίες ήθελε για να μπει μπροστά η μηχανή των εσωκομματικών διαδικασιών. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι κανείς δεν θα είχε δυσφορία ή διαφοροποίηση γιατί θα ήταν εκείνος ο οποίος θα έθετε τις διαδικασίες και δεν θα φτάναμε σε σημείο που άλλοι να του θέτουν τις διαδικασίες».