ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Κάποιοι παρουσιάζονται ως «Μαρίες Αντουανέτες»

Μπεγλίτης: Κάποιοι παρουσιάζονται ως «Μαρίες Αντουανέτες»

Σε νευρική κρίση βρίσκονται στην Ιπποκράτους με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν απασφαλίσει και να στρέφουν τα πυρά τους, ακόμα και κατά κορυφαίων υπουργών.

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του Κινήματος εξαπολύουν ευθείες βολές κατά του υπουργού, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη και απαράδεκτη τη στάση του.

«Συντροφικά» πυρά κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπολύει σε συνέντευξή του και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης προειδοποιώντας για λήψη μέτρων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στο Real. gr o κ. Μπεγλίτης τονίζει πως οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη δεν προσβάλουν μόνο την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ελληνικό λαό.

«Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει , άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει, ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες διαδοχής στη ηγεσία του Κινήματος ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθαρίζει ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη πλειοψηφία από το Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι «μετεωρολογικό δελτίο» για να αλλάζουν , ανάλογα με το «βαρομετρικό» της καθημερινής συγκυρίας και των κινήσεων τακτικής».

Παράλληλα ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη στήριξή του στον Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «η θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκφράσθηκε με καθαρό και ειλικρινή τρόπο στα θεσμικά όργανα του Κινήματος. Όσοι βλέπουν μεθοδεύσεις, ακόμα και μετά απ΄ αυτή τη συμφωνία, συμβάλλουν στην εσωστρέφεια και στην καλλιέργεια κλίματος δυσπιστίας, που δεν βοηθούν το ΠΑΣΟΚ στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Αναφορικά με την παρέμβαση του Κώστα Σημίτη περί «μοιραίου πολιτικού λάθους» για το Μνημόνιο ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι «η απόσταση από τα γεγονότα και η ασφάλεια του χρόνου δεν νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία και την κριτική που διατυπώνονται», αφήνοντας έτσι αιχμές για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι μόλις φτάσει στη Βουλή ο φάκελος για την ΕΛΣΤΑΤ, το κόμμα του θα ζητήσει άμεσα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και τονίζει πως «πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση από αυτή τη Βουλή και πριν αποφασιστεί η διάλυσή της και η προκήρυξη εκλογών». Παράλληλα καλεί τη ΝΔ να κατονομάσει ποια στελέχη ζητά να παραιτηθούν.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί η αναφορά του στους «αυτοπροσδιοριζόμενους μεταρρυθμιστές» που επιτέθηκαν στους βουλευτές με αφορμή την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «Μαρίες Αντουανέτες» της πολιτικής μας ζωής!