ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα

Γλέζος: Η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα

Επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

«Μόνο η Ελλάδα δεν πήρε. Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι πρόκειται για δίκαια «πανανθρώπινα» που δεν «διαγράφονται με τίποτα» και πρέπει να διεκδικηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, επειδή κατέρριψε τη διαδεδομένη τότε αντίληψη περί αήττητου του Άξονα.

«Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος.

«Και η Βουλγαρία και η Ιταλία, που ήταν κατακτήτριες χώρες, πλήρωσαν αυτά που τους καταλόγισε η Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων. Θα βλέπανε ποτέ την Ελλάδα οι φασίστες οι Βούλγαροι και οι φασίστες οι Ιταλοί, αν δεν ήταν οι Γερμανοί; Συνεπώς, ο κύριος υπεύθυνος αυτοεξαιρείται και οι κολαούζοι πληρώνουν. Για ποιον λόγο;», διερωτήθηκε.

Ο λαϊκός αγωνιστής ανέφερε πως οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται χωρίς τόκους, στα 168 δισ. ευρώ, ενώ απαντώντας στο σχόλιο, ότι αρκετές φορές ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως γραφικός για τις απόψεις του είπε:

«Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Σημασία έχει τώρα, να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι οι Γερμανοί μας οφείλουν και δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Είναι Δίκαια πανανθρώπινα, είναι δίκαια που δεν παραγράφονται με τίποτα, πρέπει να τα διεκδικήσουμε και όχι με τον τρόπο που ζητάει η Γερμανία».