ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας αύριο ο Τσίπρας

Στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας αύριο ο Τσίπρας

Τις πληγείσες περιοχές του Νομού Καρδίτσας θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Εν τω μεταξυ στον Αλμυρό Μαγνησίας βρέθηκε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να δει τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο Ιανός.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου, και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αφού συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Αλμυρού, Βαγγελη Χατζηκυριάκο, επισκέφτηκαν σημεία του δήμου που έχουν πληγεί. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ιανός έπληξε υποδομές (δρόμους και γέφυρες) και αγροτικές εκτάσεις, ενώ αρκετά χωριά, όπως Ανάβρα, Νεράιδα, Ανθότοπος κ.α., παραμένουν αποκλεισμένα. Στα χωριά υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Σε δηλώσεις τους, ο κ. Παππάς μίλησε για μια καταστροφή «για την οποία υπήρχαν ισχυρά σήματα από την πρόγνωση του καιρού αλλά καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει», προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες είναι προφανείς και σε σχέση με τον καθαρισμό των ρεμάτων και σε σχέση με το πώς αντιμετωπίστηκε η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων». Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο», ζητώντας άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας στη ζωή των κατοίκων και της δυνατότητας μετακίνησης τους. «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν κοροϊδία και προσβολή προς τους πολίτες και τις περιοχές που έχουν πληγεί», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων. Σχολίασε ότι προτείνει στην κυβέρνηση «να κατέβει από το ελικόπτερο και να δει τις πραγματικές ζημιές, γιατί με αυτά που ανακοίνωσε, φαίνεται ότι δεν έχει διαμορφώσει ούτε την παραμικρή εικόνα για την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της Θεσσαλίας». Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι χρειάζεται σχέδιο σε δύο επίπεδα: «'Αμεση δράση από όλους τους φορείς, προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, να επανασυνδεθεί η συγκοινωνία, να επανέλθει το ρεύμα σε όλους και να συγκροτηθεί ένα σοβαρό μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο υποδομών για την αντιμετώπιση ανάλογων καιρικών καταστροφών». Η κ. Παπανάτσιου σχολίασε ότι «το ανέτοιμο κράτος της ΝΔ φάνηκε ότι δεν έχει σχέδιο για την κακοκαιρία και για την επόμενη μέρα» και πως «οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, πολύ περισσότερες από όσα μπορεί να καλύψουν οι προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών. «Όλοι οι επιτελικοί σχεδιασμοί δοκιμάζονται στην πράξη και στην περιοχή του Αλμυρού ζήσαμε την πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης της ΝΔ», είπε ο κ. Μεϊκόπουλος. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι υποδομές, αγροτικοί δρόμοι και δρόμοι που παρέχουν πρόσβαση σε οικισμούς, έχουν καταστραφεί και ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει άμεσα προς τα πάνω όλες τις προβλέψεις για τις αποζημιώσεις και τα έργα αποκατάστασης που χρειάζονται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρωταθλήτρια η Αττική - Μείωση των κρουσμάτων, «έκρηξη» των διασωληνωμένων