ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ζώης: Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω

Χρ. Ζώης: Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία, με την πρώτη καταγεγραμμένη διαρροή να είναι αυτή του τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος, Χρήστου Ζώη.

«Συμμερίζομαι τη θέση σας, κατανοώ πλήρως τον εκβιασμό που υφίστασθε, αλλά εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω», είπε ανακοινώνοντας την απόφασή του, παρά την κομματική πειθαρχία που είχε βάλει στο τραπέζι, νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Ζώη σε αυτή την απόφαση είναι, πρώτον, πως το αγγλικό δίκαιο υπονομεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης σε περίπτωση που υπάρξει πτώχευση, πως το PSI -όπως δήλωσε και ο κ. Σόιμπλε- δεν είναι βιώσιμο και το χρέος θα χρειαστεί κι άλλο κούρεμα και τέλος πως τα μέτρα δεν είναι μόνο αντιλαϊκά, είναι -με όρους αγοράς- υφεσιακά και επιτείνουν το φαύλο κύκλο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να διέκοψε δύο φορές τον κ. Ζώη, απευθυνόμενος σε αυτόν σε δραματικούς τόνους, ενώ ο κ. Ζώης του αποκρίθηκε, μοιραζόμενος δύο ιστορίες: ότι ήταν από εκείνους που τον είχαν καλέσει εξαρχής να πει «όχι» στο μνημόνιο και πως του είχε ζητήσει γραπτώς από το Νοέμβριο να μετατοπίσει τον εκβιασμό από το δικό του πρόσωπο σε εκείνο του κ. Παπανδρέου.

Ο βουλευτής καταχειροκροτήθηκε για την απόφασή του, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν και άλλες διαρροές.

Γενικά, πάντως, επικρατεί κλίμα ενόχλησης για την κομματική πειθαρχία, που επέβαλε ο κ. Σαμαράς.