ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Φορτώσουν τις ευθύνες στους γιατρούς - «Έχει άγνοια κινδύνου ο Μητσοτάκης»

Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Φορτώσουν τις ευθύνες στους γιατρούς - «Έχει άγνοια κινδύνου ο Μητσοτάκης»

Ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας

Σύσκεψη με γιατρούς και λοιμωξιολόγους είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα και την πορεία του εμβολιασμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των επιλογών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού προχωρά αργά.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης,τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς παρά το παρατεταμένο lockdown η εξάπλωση του ιού στη κοινότητα επιμένει, ενώ έχουμε μπροστά μας τρεις δύσκολους χειμερινούς μήνες.

Ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο όμως και για την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άγνοια κινδύνου, την ώρα που η χώρα βιώνει μια τραγωδία με πάνω από 5.000 νεκρούς. Παράλληλα τόνισε πως για να κρύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο κος Μητσοτάκης δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου, καθώς προχθές προκειμένου να δικαιολογήσει τον απελπιστικά χαμηλό ρυθμό του εμβολιασμού, δήλωσε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Όμως την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη μια τραγωδία με πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου. Κάθε μέρα είναι πολύτιμη. Γιατί κάθε μέρα μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους.Αυτό όμως απαιτεί στρατηγική, σχέδιο, οργάνωση και ταχύτητα.

Τίποτα από αυτά, δυστυχώς, δε χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία. Και χρειάζεται στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, την οποία επιμόνως ο κος Μητσοτάκης αρνείται. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και μια εμφανή πια προσπάθεια να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς, προκειμένου έτσι να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις. Ο τόπος, όμως, τούτη την ώρα χρειάζεται όλες τις δυνάμεις του ενωμένες για τη διαχείριση της πανδημίας. Και η κουρασμένη ελληνική κοινωνία είναι κρίσιμο να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστημονική κοινότητα».

Σημειώνεται ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και Τάκης Παναγιωτόπουλος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, ο καθηγητής Αιματολογίας και επικεφαλής κλινικής Covid στο νοσοκομείο του Παρισιού, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και επικεφαλής της κλινικής Covid του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανήθικοι Τούρκοι: Τινάζουν στον αέρα τις διερευνητικές - Αδιανόητες απαιτήσεις στο Αιγαίο