ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Προτείνει παράταση της θητείας Παπαδήμου

Γ. Παπακωνσταντίνου: Προτείνει παράταση της θητείας Παπαδήμου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» πρότεινε την παράταση της θητείας του Παπαδήμου.


Όπως ο ίδιος είπε «Θα ήταν καλό αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Ο κόσμος πρέπει να νοιώσει ότι κάτι αλλάζει», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και σημείωσε ότι εάν τελικά θα δοθεί περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από την στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την συμφωνία του Eurogroup: «Η απόφαση καθιστά δυνατό ένα νέο ξεκίνημα. Διασφαλίζει την χρηματοδότησή μας και σηματοδοτεί προς τους πολίτες ότι κάποτε θα προχωρήσουμε και πάλι μπροστά», τονίζει και απορρίπτει την κριτική, η οποία προέρχεται κυρίως από την Γερμανία, ότι η Ελλάδα δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, αλλά υπεραμύνεται της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην σταθεροποίηση του προϋπολογισμού.

«Θα επιθυμούσα οι προσπάθειες του ελληνικού λαού να έβρισκαν μεγαλύτερη αναγνώριση. Κάποιοι παρατηρητές δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμίσεις μια χώρα τελείως. Και αυτό κάνουμε. Μεταρρυθμίζουμε τα πάντα -το φορολογικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας», διευκρίνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, έκανε λόγο για εξέλιξη με δραματικές συνέπειες: «Θα είχαμε ουρές στις τράπεζες, δεν θα υπήρχαν χρήματα για εισαγόμενα προϊόντα, όπως φάρμακα και καύσιμα. Θα ξεσπούσε χάος», εξήγησε χαρακτηριστικά.