ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Λιγνάδη: Η κυρία Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, γιατί γνώριζε και συγκάλυψε

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Λιγνάδη: Η κυρία Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, γιατί γνώριζε και συγκάλυψε
ΙΝΤΙΜΕ

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «γνώριζε και ανέχτηκε την, πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία, τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές -πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία- να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση».

Ακολούθως η ανακοίνωση εξηγεί: «Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία- μεταξύ των άλλων- λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη».

Συμπερασματικά υποστηρίζει: «Οι διαρροές της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή, δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν» και καταλήγει: «Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.410 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 21 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι