ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open

LIVE: Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την έξαρση της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της, για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί ταυτή την ώρα συνέντευξη στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Δείτε Live:

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνέντευξής του «διαπιστώνεται ότι το μοντέλο που εφαρμόζαμε απέτυχε».

«Θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη και να πει "συμπολίτες μου αποτύχαμε", ότι "εσείς τηρήσατε ευλαβικά τα μέτρα αλλά αποτύχαμε"» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι από τον Νοέμβριο είχαμε κρούσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς «είχα μιλήσει για Μπάργκαμο στη Θεσσαλονίκη».

Είπε ακόμα ότι «είχα αναλάβει πρωτοβουλία οι πολιτικές δυνάμεις να λειτουργήσουμε από κοινού με έναν υπουργό υγεία κοινής αποδοχή και ο πρωθυπουργός το αρνήθηκε. Ζήτησα στη συνέχεια να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε τι δεν πήγε καλά και μετά αρνήθηκε. Χθες ζήτησα ένα πολιτικό μορατόριουμ για να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε έστω και τώρα».

«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και λέει "δεν γίνεται με 200 διασωληνωμένους να με κλείνεις και με 600 να με ανοίγεις", δεν το κατανοούν αυτό οι πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη μέτρα» τόνισε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλο και πιο κοντά η σταδιακή άρση – Το χρονοδιάγραμμα για ψώνια, σχολεία, εστίαση