ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νεκρανάσταση» του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου βλέπουν στη Κουμουνδούρου – Πώς απαντάει ο Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS

Μια στοχευμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη που σαν στόχο έχει την ανασύνταξη του λεγόμενου «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου, το οποία άκμασε κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρα-Βενιζέλου και κορυφώθηκε τη περίοδο που στην εξουσία βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπουν στη Κουμουνδούρου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει αυτή τη φορά τα μέτρα του.

Μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πίσω από την εκτενή αναφορά στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, τότε που συστήθηκε το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μέτωπο» - το οποίο στη πραγματικότητα ήταν το «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο με φιλευρωπαϊκό φερετζέ- η Κουμουνδούρου βλέπει μια επιχείρηση επανάληψης της ιστορίας.

Κατά τον πρωθυπουργό, το 2015 ήταν μία εποχή «που η χώρα οδηγήθηκε ένα μόλις βήμα πριν το γκρεμό», όμως και τότε «οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν. Κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα. Και τελικά συνέτριψαν τη δημαγωγία, μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα, τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο, όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους».

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύουν αυτή τη φράση σαν ανοιχτό «φλερτ» προς τη πλευρά του ΚΙΝΑΛ, αφού οι κατά τον Κ.Μητσοτάκη «προοδευτικές δυνάμεις» που κράτησαν τότε τη χώρα σε «ευρωπαϊκή πορεία», εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν και το Ποτάμι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι η ΝΔ απορρόφησε το μεγαλύτερο τμήμα του Ποταμιού, τα ίδια πρόσωπα πιστεύουν ότι αυτό που τώρα προσπαθεί να κάνει ο πρωθυπουργός, είναι να φέρει στα νερά του τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου διακρίνει πως το ΚΙΝΑΛ ανταποκρίνεται στο «φλερτ» του Κ. Μητσοτάκη, παρά την αριστερή ρητορική που χρησιμοποιεί. Όπως υποστηρίζουν, σε όλες τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές -και όχι μόνο- μάχες του τελευταίου διαστήματος, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο τέλος στηρίζει πάντα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Από την άρνηση του να συμμετέχει στο μέτωπο που στήθηκε ενάντια στη καταστολή στις 17 Νοεμβρίου του 2020, μέχρι και στη στάση στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των απόδημων.

Η απάντηση Τσίπρα

Αυτή τη φορά, στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν να επαναληφθεί η ιστορία. Αρχικά, κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να κατατάξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δυνάμεις του «λαϊκισμού» και τους εαυτούς τους στο «μέτωπο της λογικής», η απάντηση της Κουμουνδούρου είναι σκληρή και έχει ως «γεωγραφικό προσδιορισμό» τις λίμνες των Πρεσπών.

Για τη Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός είναι «αυτός που προεκλογικά ντύθηκε Μακεδονομάχος και οργάνωνε συλλαλητήρια μίσους και διχασμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός», όπως ανέφεραν σε χθεσινή τους ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του.

Άλλωστε, όπως αναγνωρίζουν από τη Κουμουνδούρου, στο διεθνές περιβάλλον, οι Πρέσπες που πλήγωσαν τόσο τον ελληνικό λαό, είναι αυτές που έβγαλαν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και έκανε τον Αλέξη Τσίπρα έναν πολιτικό αποδεκτό σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Αντίθετα, λένε, οι Πρέσπες είναι αυτές που ενέταξαν τη Νέα Δημοκρατία στη κατηγορία των λαϊκιστών, προκαλώντας τη μήνη των αδελφών κομμάτων της στην Ευρώπη για τη τότε στάση της, η οποία αποδείχθηκε εν τέλει εντελώς υποκριτική.

Παράλληλα, για να αποφύγει τη «νεκρανάσταση» του «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου, ο Αλ.Τσίπρας έχει στρώσει ήδη το έδαφος για τη προσέλκυση νέων στελεχών που έχουν πολιτική αναφορά στην ευρύτερη κεντροαριστερά και δυναμική παρουσία σε χώρους όπως ο συνδικαλισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση. Προσπαθεί να μεταβάλει τη «δεξιά» στροφή του ΚΙΝΑΛ, προς όφελος του και να αποσπάσει από την επιρροή του στελέχη που δεν αντέχουν άλλο τα πολλά, πολλά με τη νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ψευτογιατρός: «Καταπέλτης» η πρόταση της εισαγγελέως - Φρίκη από τις νέες αποκαλύψεις