ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την ΕΤΑΔ ΑΕ, το επιχειρηματικό πάρκο Οινοφύτων και τη ΜΟΔ ΑΕ

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την ΕΤΑΔ ΑΕ, το επιχειρηματικό πάρκο Οινοφύτων και τη ΜΟΔ ΑΕ
Intime

Αλλαγές και συμπλήρωση διατάξεων για τους όρους δόμησης σε επιχειρηματικά πάρκα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης 

Τροποποιήσεις στον ν. 4495/2017, συμπλήρωση διατάξεων για τους όρους δόμησης σε επιχειρηματικά πάρκα (Οινόφυτα Βοιωτίας), και την παράταση της δυνατότητας της ΜΟΔ ΑΕ να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία (1110/86) επέρχονται επιμέρους τροποποιήσεις στον ν.4495/2017 και επανακαθορίζονται με το άρθρο 1:

- οι επιτρεπόμενες δικαιοπραξίες σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις [σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας επί ακινήτου που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ή στο Δημόσιο κατά ποσοστό ανώτερο του πενήντα τοις εκατό (50%) και το οποίο διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρεία, μίσθωση ή παραχώρηση τμήματος των ακινήτων αυτών],

- οι αρμοδιότητες του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕ.Σ.Α.), με την πρόβλεψη γνωμοδότησης για λόγους επίσπευσης σε εκκρεμή στο αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής αιτήματα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Επίσης, με το άρθρο 2, συμπληρώνονται/τροποποιούνται οι διατάξεις για τους όρους δόμησης εντός επιχειρηματικών πάρκων και για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης στα Οινόφυτα Βοιωτίας, και καθορίζεται η διαδικασία πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων σε βάσεις δεδομένων, ιστότοπους κλπ. που εμπεριέχονται σε επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία παρέχονται από δημόσιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Με το 3ο άρθρο παρατείνεται έως την 31η.12.2022 η δυνατότητα που είχε παρασχεθεί στην ΜΟΔ Α.Ε. να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου με μηχανικούς της απαιτούμενης ειδικότητας, που έχουν εγγραφεί στο μητρώο φυσικών ή και νομικών προσώπων για την υλοποίηση των κάθε είδους συγχρηματοδοτούμενων ή μη, έργων που αναλαμβάνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»