ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» – Πανελλήνια συγκίνηση για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά κηδεία
Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε βαθύ πένθος βύθισε ολόκληρο τον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα, στις 14.00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Το τελευταίο «αντίο» στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα πουν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στενοί της συνεργάτες, τα στελέχη του κόμματος της και πλήθος κόσμου, που αναμένεται να περάσει από τη Μητρόπολη μετά από τις 10.00, όπου και η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τη πανδημία, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης. Δεν σόκαρε μόνο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως, ακόμα και των ανθρώπων που δεν ψήφιζαν το κόμμα της. Με ένα απλό πέρασμα από τα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες, μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τη συγκίνηση που προκάλεσε η είδηση του θανάτου της.

fofi-gennimata-kideia-2.jpg
Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης.InTime News

Όλοι ξέρουν γιατί ήταν τόσο αγαπητή στους πολίτες. Υπήρξε στοργική μητέρα και σύζυγος, ήταν ανοιχτή με όλους, με κοινωνικές ευαισθησίες και διασκέδαζε με τη ψυχή της. Κατάφερε να επιβάλει την παρουσία της και να σταθεί σε έναν χώρο που κάθε άλλο παρά εύκολος είναι για τις γυναίκες, όπως είναι το αστικό πολιτικό σύστημα.

Έκανε και λάθη, αναλαμβάνοντας πάντα την ευθύνη των πράξεων της. Επίσης, ήταν έτοιμη πάντα να συγκρουστεί πολιτικά με όποιον βρίσκονταν απέναντι της. Με απλά λόγια ήταν «κανονικός» άνθρωπος. Με αρετές και αδυναμίες. Και πάνω από όλα, αγωνίστρια. Και αυτά γίνονταν αντιληπτά από τους πολίτες.

Εκτός από την οικογένεια της, ο τελευταίος αποχαιρετισμός είναι ιδιαίτερα δύσκολος και για ολόκληρο το Κίνημα Αλλαγής, ιδιαίτερα για τους στενούς της συνεργάτες, που τις τελευταίες ημέρες τριγυρίζουν βουβοί μέσα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Η Φώφη Γεννηματά είχε στον στενό της περίγυρο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έμπειρους συμβούλους, που πλέον δεν αναζητούσαν ρόλο «πρωταγωνιστή» για τον εαυτό τους, αλλά ήθελαν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τη παράταξη να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο.

Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να βγουν στο προσκήνιο. Αλήθεια, πόσοι θα εμπιστεύονταν για εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος τους τον 32χρονο -τότε- Παύλο Χρηστίδη; Πόσοι θα πρότειναν για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ενός νεοσύστατου κόμματος ένα παιδί που δεν ήταν καν 30 ετών, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ποιος θα εμπιστεύονταν μία θέση-κλειδί, αυτή του γραμματέα Επικοινωνίας στον νέο και προερχόμενο από το «Ποτάμι», Παναγιώτη Βλάχο;

fofi-gennimata-kideia3.jpg
Πανελλήνια συγκίνηση για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛInTime News

Σήμερα, όλοι θα αποχαιρετήσουν την αρχηγό που δεν παρέδωσε στιγμή τα «όπλα». Τη γυναίκα που πίστεψε ότι μπορεί ο χώρος της να επιβιώσει και να επανέλθει ξανά στη πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής του τόπου. Το Κίνημα Αλλαγής, θα αποτελεί τη μεγάλη της πολιτική παρακαταθήκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Επίθεση με βιτριόλι: Πέφτει η «αυλαία» της δίκης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης

Ζεφύρι: Βίντεο – ντοκουμέντο με άσκοπους πυροβολισμούς σε αυλή σπιτιού