ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διεθνείς επαφές Βενιζέλου

Οι διεθνείς επαφές Βενιζέλου

Μέλημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να διατηρήσει το επιτυχημένο διεθνές προφίλ του μετά την συμφωνία για το PSI.

Παρά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις διεθνείς του επαφές, οι οποίες πρόκειται να διατηρηθούν και στο μέλλον.

Σήμερα Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Σμιθ.

Παράλληλα διατηρεί επικοινωνία με ευρωπαίους αξιωματούχους, με τους οποίους ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ζαλοκώστα και ενώ τα ταξίδια του στην Ευρώπη πλήθαιναν.

Ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να διατηρήσει τις ισορροπίες που διαμόρφωσε για τη χώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για να συμβάλλει στη σταθεροποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος, είτε πρόκειται για να μη χάσει το ΠΑΣΟΚ την παρέμβασή του στα διεθνή πράγματα, όπως σταθερά συνέβαινε δεκαετίες τώρα.

Για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές της Άνοιξης είναι καθοριστικές και γι’ αυτό το λόγο ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει σε εφαρμογή όλες τις εναπομείνασες δυνάμεις του κόμματος. Μετά τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των Τεχνών, πρόκειται να διατηρήσει θερμά τις προσωπικές του επαφές με παράγοντες τις Ευρώπης – όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά.