ΠΟΛΙΤΙΚΗ

F.T.: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν βρίσκουν υποψήφιους

F.T.: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν βρίσκουν υποψήφιους

Τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Financial Times.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα» αναφέρεται στην βροχή τροποποιήσεων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του.

Όπως τονίζει η οικονομική εφημερίδα «η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει βυθιστεί σε τέτοιο βαθμό που τα δύο μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους».

Μεταφέροντας δηλώσεις παλαιού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που αρνείται να κατονομάσει, επισημαίνει ότι «οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες στην επαρχία, αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις» να κατέβουν υποψήφιοι είτε με το ένα κόμμα είτε με το άλλο.

«Οι διεθνείς πιστωτές βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς, θα ανανεώσουν τη κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές έτσι ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013» αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν άλλη γνώμη.

«Η πλειοψηφία φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις…».

Η εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι «ακόμη και εάν τα δύο κόμματα κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».