ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό ρεύμα - Στις 19:00

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το απόγευμα στις 19:00 οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό ρεύμα

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr, καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, σήμερα στις 19.00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι συνεχείς καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή επεξεργάζονται και κλείνουν λεπτομέρειες για ζητήματα τεχνικής φύσης.

Η φιλοσοφία των μέτρων, πάντως, είχε «κλειδώσει» στη σύσκεψη της Τετάρτης την οποία αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ενώ οι τελευταίες συσκέψεις αφορούν τις τελευταίες τεχνικής φύσεως εκκρεμότητες.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της ενεργειακής κρίσης έχει λάβει μέτρα για να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις, για τη διαμόρφωση ενός καλά επεξεργασμένου και πλήρως κοστολογημένου πακέτου νέων ρυθμίσεων, έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις. Οτιδήποτε ανακοινώνεται είναι κοστολογημένο απολύτως και όχι κουβέντες του αέρα, όπως αυτές που λέει ο κ.Τσίπρας, που υπόσχεται εύκολες λύσεις δίχως απολύτως κανέναν υπολογισμό, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Από την στιγμή που η Ευρώπη καθυστερεί στην λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωράει στην υλοποίηση των δικών της μέτρων και το πακέτο των ρυθμίσεων θα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα των αυξήσεων, δίχως όμως να αναμένεται επιστροφή στην προ κρίσης περίοδο του 2020, όταν οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί -και ειδικά του φυσικού αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί - τον τελευταίο χρόνο. συμπλήρωαν κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζοντας οτι η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης που διαθέτει.

Γιατί επισπεύθηκαν οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε να προχωρήσει τάχιστα η κυβέρνηση στην ανακοίνωση των μέτρων για το ηλεκτρικό ρευμα ήταν δύο:

  • η έντονη δυσφορία των πολιτών για το κύμα των ανατιμήσεων και κυρίως για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και
  • η ανάγκη να εκπεμφθεί στο συνέδριο της ΝΔ ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα και να μην μονοπωλήσει την συζήτηση η ενεργειακή κρίση.

Άλλωστε, η βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η κυβέρνηση έγκειται και στο γεγονός ότι μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (16-18 Μαΐου), ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Συσκέψεις μέχρι την τελευταία στιγμή

Σχετικές ειδήσεις