ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Σε πανικό η διαπλοκή από την κυβέρνηση της Αριστεράς

Αλ. Τσίπρας: Σε πανικό η διαπλοκή από την κυβέρνηση της Αριστεράς

Η διαπλοκή κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Το φάντασμα της κυβέρνησης της Αριστεράς. Η διαπλοκή κάνει ότι μπορεί ώστε αυτό το όνειρο να μη γίνει πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το όνειρο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς «μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τις δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας. Τους κάνει να τρομοκρατούνται, να πανικοβάλλονται. Έφθασαν στο σημείο οι συνεταίροι του μνημονίου και η διαπλοκή να λένε ότι έχουμε να συνεργαστούμε με κόμματα που μας χωρίζει ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα. Λένε ότι χτίζουμε γέφυρες στο Στάλιν και τον Χίτλερ. Από τη μία μας αποκαλούν τρομοκράτες κι από την άλλη εθνικιστές και χρυσαυγίτες».

Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς όλους τους Έλληνες, ακόμη και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που αγκομαχά από τα μέτρα. «Αυτά που μας ενώνουν σήμερα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας ένωναν χθες», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς «δεν θα έχει ακροδεξιούς στα έδρανά της, όπως τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στα δύο κόμματα, που καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία και σημείωσε: «το βράδυ των εκλογών, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν 151 βουλευτές, θα έχουμε ένα νέο πολιτικό τοπίο. Ακόμη κι αν ο εκλογικός νόμος δεν μας δίνει την πλειοψηφία, μπορούμε να τη διεκδικήσουμε».

Επίσης, άφησε αιχμές για το ΚΚΕ και την άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα για σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας με νόημα: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη συλλογιστική της κ. Παπαρήγα και του ΚΚΕ. Δικαιολογώ τις τοποθετήσεις γιατί βρισκόμαστε στην αιχμή ενός προεκλογικού αγώνα και όλοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους», ανέφερε.