ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Ο Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού

Αλ. Παπαρήγα: Ο Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ξεπέρασε «κάθε όριο καιροσκοπισμού καθώς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ την Δευτέρα 7 Μάη να ανατρέψουν τις αποφάσεις του που έχουν μάλιστα επικυρωθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίων». Μάλιστα, χαρακτήρισε «μπλόφα» και «προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ, που στόχο έχει «μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων».

Κάνοντας λόγο για «επίδοξους και κατά φαντασίαν – προς το παρόν – πρωθυπουργούς» που θεωρούν ότι οι αλλαγές στην Ευρώπη θα γίνουν με την αριστερά στην εξουσία, η ΓΓ του ΚΚΕ διεμήνυσε ότι το κόμμα της αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το παίξει, γιατί δεν θέλει να σκοτώσει τις ελπίδες του λαού.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η νέα Βουλή θα είναι γεμάτη εκπλήξεις και κάλεσε τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, ώστε να αντισταθούν οι εργαζόμενοι στο δελτίο θυέλλης που βρίσκεται μπροστά μας. Στα πλαίσια αυτά, δεν απέκλεισε να ξεκινήσουν «οι μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, να εμφανισθούν νέα κόμματα, και όλοι μαζί να παίξουν για τα καλά το παιχνίδι της αναμόρφωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, να γίνουν το πλυντήριο των αμαρτιών του καπιταλιστικού συστήματος».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης των μνημονίων. «Ο κ. Σαμαράς παιδί του συστήματος τόλμησε να μην υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, καθαρά για δημαγωγικούς λόγους, και τον έσυραν σε υπογραφή του δεύτερου, σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης. Ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο», υποστήριξε.