ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Ιστορική στιγμή για την Αριστερά

Α. Τσίπρας: Ιστορική στιγμή για την Αριστερά

Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εισερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όπου έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Σας κάλεσα να σας αναθέσω τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εύχομαι να το πετύχετε γιατί η χώρα έχει ανάγκη», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα, αλλά και μεγάλη ευθύνη και για μένα προσωπικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προηγούμενος ηγέτης της Αριστεράς που έλαβε διερευνητική εντολή ήταν ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Θα είχα περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η διερευνητική εντολή που μου δίνετε, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο, που δεν δίνει στο πρώτο κόμμα για κάθε μία ψήφο μία δεύτερη δώρο ή αν είχαμε λίγες ψήφους παραπάνω», συνέχισε.

«Αλλά ο λαός», πρόσθεσε, «έτσι αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια που όρισε ο ίδιος».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνθηκε στη Βουλή, από όπου αναμένεται να προβεί σε δήλωση. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.