ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Στη Μεγάλη Βρετανία για σημαντικές επαφές ο ΥΠΕΞ

Νίκος Δένδιας: Στη Μεγάλη Βρετανία για σημαντικές επαφές ο ΥΠΕΞ
EUROKINISSI

Ν. Δένδιας: Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζέιμς Κλέβερλι

Στο Λονδίνο πρόκειται να μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι.

Η συνάντηση όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τζέιμς Κλέβερλι πριν από περίπου ένα μήνα.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί δύο φορές με την πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, τα ενεργειακά ζητήματα, για τον συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, όπως ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό και στη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία: Κολύμπι θα χρειαστούν όσοι έρθουν

Θερμό επεισόδιο Πολάκη - Σακοράφα στη Βουλή

Θεοδωρικάκος για Ομόνοια: «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους»