ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφασίστηκε από τη Βουλή

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφασίστηκε από τη Βουλή
Παύλος Πολάκης
Eurokinissi

Για εμπάθεια της ΝΔ προς το πρόσωπό του έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, ενώ υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαραβέγιας.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 157 βουλευτές, κατά 2 και παρών 12. Ο Παύλος Πολάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση αντάλλαξε «πυρά» με τον κ. Μαραβέγια, ενώ δεν παρέλειψε να πει και μια μαντινάδα κλείνοντας την ομιλία του.

«Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουν οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι. Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουν στον βουλευτή αξία», είπε. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρση ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», τόνισε ο βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Πολάκη μετά τις δημόσιες επιθέσεις που δέχτηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο, τις οποίες εισέπραξε η οικογένεια Μαραβέγια. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά αντίθετα προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ενώ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

Τέλος, είπε: «Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχετικές ειδήσεις