ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου η χώρα θα έχει ισχυρή, αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου η χώρα θα έχει ισχυρή, αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Κρήτη και το βράδυ της Τρίτης (30/5) μίλησε σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

«Στις 21 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά η νίκη αυτή είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις 25 Ιουνίου η χώρα θα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ, «πιο απαραίτητη σήμερα από ποτέ».

«Αυτό το οποίο δεν μας επέτρεψαν να το πετύχουμε επειδή έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη ΝΔ» σημείωσε επιπροσθέτως.

Παράλληλα, διαμήνυσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανέναν εφησυχασμό» και έθεσε ως στόχο να ξεπεράσει η ΝΔ το ποσοστό στις πρώτες κάλπες. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, επισήμανε.

Εν συνεχεία έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και στην αναφορά του ότι και 149 να έχει η ΝΔ, δεν τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει. «Του λέω, πολύ καλά κάνεις, μείνει στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα για το ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης».

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στα στελέχη του κατά του αισθήματος της αλαζονείας.

Ειδική αναφορά έκανε στην κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων. Οι απειλές καραδοκούν από το πουθενά. Τις τελευταίες δύο ημέρες, για πρώτη φορά, δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα τέτοιας έκτασης, η οποία μας προβλημάτισε για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων. Είναι μια ένδειξη του πόσο δύσκολος ο κόσμος στον οποίο ζούμε και πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας».

Έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και να του πει ότι προσβλέπει και προσδοκεί σε μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Ελλάδα πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» κατέστησε σαφές. Όπως διαμήνυσε, υπάρχουν θέματα τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να συζητήσει, είναι εκτός ατζέντας.

Συνάμα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το κλίμα με την Τουρκία να βελτιωθεί, ωστόσο σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι έτσι τα πράγματα. «Μόνο εγώ ξέρω 4 χρόνια πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε και τι αγώνα έπρεπε να κάνουμε για να είμαστε σήμερα σε θέση ισχύος απέναντι σε μια χώρα που έχει αναθεωρητική στρατηγική απέναντι στην πατρίδα μας» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που σχεδιάζει η ΝΔ για την Κρήτη.

Σκιαγραφώντας την ιδεολογία της ΝΔ, ανέφερε: «Στην πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου είμαστε οι συνεχιστές της μεγάλης φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης».

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί στην Κρήτη και περιοδεύει σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε Σητεία, Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σχετικές ειδήσεις