ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με στελέχη κορυφαίων κορεατικών εταιρειών στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με στελέχη κορυφαίων κορεατικών εταιρειών στο Μέγαρο Μαξίμου
TWITTER.

Για πρώτη φορά, η Νότια Κορέα θα συμμετάσχει σε ΔΕΘ.

Σήμερα το απόγευμα (04/09), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τη Δημοκρατία της Νότιας Κορέας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συζητώντας με στελέχη κορυφαίων κορεατικών εταιρειών, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και ανταλλαγών της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Κορέας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανοίγματος της ελληνικής οικονομίας προς την Ασία.

Παράλληλα, τονίσθηκε ότι υπάρχουν πολλά πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπως η «πράσινη» μετάβαση, η απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην πολιτική προστασία, η περαιτέρω ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, επισημάνθηκε πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «πύλη» για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, ειδικά καθώς θα αυξάνεται η υιοθέτηση νέων καυσίμων, όπως το υδρογόνο.

Ακόμη, σημειώθηκε η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών από την Κορέα στην Ελλάδα και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, με παράλληλη αξιοποίηση του γεγονότος ότι η ασιατική χώρα διαθέτει μία από τις πλέον παραγωγικές ψυχαγωγικές βιομηχανίες στον κόσμο, ενώ, της η χώρα μας προσφέρει μία ιδιαίτερα ελκυστική δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που αναπτύσσεται δυναμικά, με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, προσελκύει μεγάλο όγκο άμεσων επενδύσεων από τρίτες χώρες, διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης και προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε σειρά κλάδων, όπου έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε υψηλό επίπεδο στο σύντομο μέλλον, ενώ, αναφέρθηκε και ότι εφέτος, η Δημοκρατία της Κορέας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την ελληνική πλευρά, στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης· η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα – Μαρία Μπούρα· ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και η σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κορεάτικη αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορέας και επικεφαλής του SK Group, Chey Taewon· τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο για την Καινοτομία του SK Group, Yoosuk Kim· τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hyundai Heavy Industries, Ka Sam Hyun· τον Πρόεδρο των Hanwha Aerospace και Hanwha Foundation of Culture, Shin Hyun Woo· τον Αντιπρόεδρο της Hyundai Motor Europe, Kim Yong Jin, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορέας, Lee Seong Woo και τον Αντιπρόεδρο & Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων της Export – Import Bank of Korea, Kwon Woo Seog. Στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Lee Jung Il.

Σχετικές ειδήσεις