ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ιωακειμίδης στο Newsbomb.gr: Αθωράκιστη η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση έντονων φαινομένων

Γιώργος Ιωακειμίδης στο Newsbomb.gr: Αθωράκιστη η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση έντονων φαινομένων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ανοίγει τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου. 

Με τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση να τον συνοδεύουν, ο Γιώργος Ιωακειμίδης διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου στο στούντιο του Newsbomb.gr και ανοίγει τα χαρτιά του για τη μάχη με τον Νίκο Χαρδαλιά και εξηγεί γιατί οι πολίτες της Αττικής πρέπει να επιλέξουν τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» στις 8 Οκτωβρίου.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ξεκινώντας την συζήτηση, ο Γιώργος Ιωακειμίδης απάντησε σε ερώτηση για το πώς μπορεί να θωρακιστεί η Περιφέρεια Αττικής για έντονα φαινόμενα όπως η πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι τελείως αθωράκιστη. Το μισό νερό να είχαμε, θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Η πολιτική προστασία έχει στηθεί λάθος», σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Για τον Κηφισό και ενδεχόμενη υπερχείλιση σε αντίστοιχα έντονα καιρικά φαινόμενα, εξήγησε πως ο σχεδιασμός του έχει βασιστεί σε μελέτη που έχει ξεπεραστεί, επομένως, όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή για να αποφευχθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και απώλειες ζωών πρέπει να κρατηθούν τα νερά με φράγματα και λίμνες ψηλά στο βουνό και να δημιουργηθούν σταθμοί παρατήρησης για να παρακολουθούνται τα μοντέλα, προκειμένου να δοθεί έγκαιρη προειδοποίηση εάν χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της κίνησης, μίλησε για άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σημεία που δημιουργείται μποτιλιάρισμα και να φύγει η βαριά κυκλοφορία από τον Κηφισό.

Οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού Αττικός Κύκλος έχουν ως επίκεντρο να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες, όπως εξήγησε ο κ. Ιωακειμίδης, καθώς όπως επεσήμανε, «Σκόπιμα έχει δημιουργηθεί ασάφεια για το ποιος κάνει τι. Είναι τακτική όταν πριν από δύο μήνες η πολιτεία μας έλεγε ότι φταίνε οι δήμοι για τις φωτιές, οι οποίες ήταν δασικές». Διαβεβαίωσε ωστόσο πως έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση σε θέματα που χρειάζεται, ενώ όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό όμως η αυτοδιοίκηση να πιέζει την κεντρική διοίκηση και να παίρνει έργα».

Για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση, και να δουλέψουν άμεσα τα εργοστάσια για να φτιαχτούν βιοαπόβλητα, υπογραμμίζοντας πως «η Περιφέρεια Αττικής κακώς έχει μπει στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει φορέας διαχείρισης. Ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει ακόμα 1,5 χρόνο».

«Δεν υπάρχει αγωγή στα σκουπίδια, γιατί όλοι μας δεν πείσαμε τους πολίτες ότι πρέπει να το βάλουν προτεραιότητα».

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού του Γιώργου Ιωακειμίδη είναι και ο πολιτισμός, καθώς όπως είπε «ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις και να αφήσεις πίσω σου».

Σχετικά με την πρόταση για ντιμπέιτ με τους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Ιωακειμίδης σημείωσε πως είναι «συστατικό στοιχείο ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων», ενώ είπε πως μέχρι στιγμής η απάντηση είναι αρνητική.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου αναφέρθηκε στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, τονίζοντας πως: «Τα πρόσωπα έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Η Περιφέρεια είμαστε όλοι εμείς, οι διαφορετικοί άνθρωποι, ο κύκλος αλληλεγγύης, αυτό το δίχτυ προστασίας, που θα φτιάξουμε την Αττική ως έναν ενιαίο χώρο».