ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: «Αιμορραγεί» από ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη - Αλώβητος ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Alco: «Αιμορραγεί» από ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη - Αλώβητος ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Alco: Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ALPHA δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε τροχιά... διακυβέρνησης ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν άλλες οδούς

Δημοσιεύτηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ALPHA και της ALCO, στο οποίο αποτυπώνεται η καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι.

Η τάση... φυγής αποτυπώνεται στον δείκτη «Έχετε θετική ή αρνητική άποψη για τον Στέφανο Κασσελάκη». Οι ψηφοφόροι τον κρίνουν αρνητικά σε ποσοστό 52% νούμερο που δείχνει πως το εκλογικό σώμα δεν συμφωνεί με τις lifestyle πρακτικές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες και η αντίδραση του επιτελικού κράτους είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει αλώβητος καθώς η δημοτικότητά του είναι σε υψηλά επίπεδα καθώς το 90% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει θετική άποψη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά.