ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στους υπουργούς του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στους υπουργούς του

Μητσοτάκης στους υπουργούς: Να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε

Με το προειδοποιητικό μήνυμα και τις συστάσεις «πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε» και να μην έχουν αλαζονεία, θέλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να νουθετήσει τους υπουργούς, απευθυνόμενος ειδικότερα σε αυτούς που έβλαψαν την εικόνα της κυβέρνησης με άστοχες δηλώσεις πριν από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα, κατέστησε ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένος να είναι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες του όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό.

«Η φυγή προς τα εμπρός», με το κλείσιμο του σεναρίου του ανασχηματισμού και την έμφαση στην αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, είναι η στρατηγική που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει το κεφάλαιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός απέκλεισε εκ νέου τα σενάρια ανασχηματισμού και έδωσε πίστωση χρόνου στους υπουργούς για να ξετυλίξουν το έργο τους. Είπε πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στο κυβερνητικό σχήμα διότι, όπως εξήγησε,: «Έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση. Πρέπει να δώσω χρόνο. Δεν πιστεύω ότι δεν τραβάει το κυβερνητικό σχήμα. Πρέπει να ζυγίσω την ανάγκη για ανανέωση που χρειάζεται παραπάνω χρόνο. Το σίριαλ του ανασχηματισμού παίζεται σε αρκετά επεισόδια».

Εφεξής η προσοχή του πρωθυπουργού και των συνεργατών του θα είναι εστιασμένη στο κυβερνητικό έργο και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με πρώτο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνοντας μια γεύση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «θα δείτε μια σειρά από νομοσχέδια τα οποία έχουν βαθύ μεταρρυθμιστικό πρόσημο», με έμφαση την κοινωνία.