ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ραντεβού του Μητσοτάκη με το Κέντρο και τη Δεξιά

Τα ραντεβού του Μητσοτάκη με το Κέντρο και τη Δεξιά

Έπεσαν έξω όσοι πίστεψαν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα μόνο στην εκδήλωση που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Παρά το ντεμαράζ των διεθνών επαφών για το μεσανατολικό και το βαρύ κυβερνητικό του πρόγραμμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα «τρέξει» σήμερα το απόγευμα προκειμένου να προλάβει να παρίσταται σε δύο σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα.

Η μία εκδήλωση αφορά βεβαίως την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου και η άλλη εκδήλωση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.Αν και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν περίπου την ίδια ώραο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:00 θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου που διοργανώνει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που διοργανώνεται από το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το Ινστιτούτο «Jacques Delors» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στην πρώτη εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου θα είναι ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με την εκλιπούσα. Πολλοί έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε στην εκδήλωση θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν ρωγμές στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

Εγράφη και ειπώθηκε από αντίπαλα στρατόπεδα της Νέας Δημοκρατίας ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί μόνο στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη θέλοντας έτσι να δώσει μόνο κεντρώο στίγμα στην πολιτική του ταυτότητα.Βεβαίως κάτι τέτοιο διαψεύδεται εκ των πραγμάτων και των γεγονότων αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και στις δύο εκδηλώσεις.

Όπως μάλιστα σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έτσι κι αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιτύχει εδώ και χρόνια ισχυρή συσπείρωση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα δείχνει να είναι κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε γαλάζια στελέχη, ο πρωθυπουργός δεν δίνει κομματικό χαρακτήρα για τις παρουσίες του σε πολιτικές εκδηλώσεις και δεν έχει ανάγκη να το κάνει αφού ουκ λίγες φορές με δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το πολιτικό του αποτύπωμα. «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό και πολυσυλλεκτικό πάνω απ΄όλα», έχει σημειώσει ο ίδιος προσθέτοντας κατά το παρελθόν ότι η ΝΔ είναι προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα εις το οποίο συγκλίνουν όλα τα ρεύματα.