ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καφέδες, δείπνα και γεύματα, στη «σκιά» της εσωκομματικής σύγκρουσης

ΣΥΡΙΖΑ: Καφέδες, δείπνα και γεύματα, στη «σκιά» της εσωκομματικής σύγκρουσης

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να εκτονώνεται παρά την αποχώρηση της «Ομπρέλας». Αντίθετα, όλα δείχνουν πως το «ρήγμα» στην Κουμουνδούρου ανάμεσα στην ηγετική ομάδα και την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου -κυρίως- βαθαίνει, οδηγώντας προς την έξοδο τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την πρώην υπουργό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τις τελευταίες ημέρες οι συναντήσεις, τα γεύματα, τα δείπνα και οι καφέδες, ανάμεσα σε κορυφαία νυν και πρώην στελέχη του κόμματος.

Αν και οι πληροφορίες βγαίνουν με το «σταγονόμετρο», καθώς οι πρωταγωνιστές αρνούνται να μιλήσουν για το περιεχόμενο των συναντήσεων ή ακόμα και ότι αυτές υπήρξαν, φαίνεται πως ως στόχο έχουν την παρέμβαση στο εσωκομματικό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάσπαση του κόμματος. Όλα αυτά, υπό τον φόβο της αποχώρησης της γενιάς των «40αρηδων», που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου. Τσίπρας – Σακελλαρίδη

Ο φυσικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν το κρύβει. Φρόντισε, μάλιστα, να το καταστήσει απολύτως σαφές προ μερικών ημερών, όταν και επικοινώνησε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να συζητήσουν πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη Τρίτη, όμως, ένα δείπνο που πραγματοποίησε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άναψε νέες «φωτιές» στην Κουμουνδούρου. Μέσω συνεργατών του, φρόντισε από νωρίς το πρωί να προσπαθήσει να τη «σβήσει», ξεκαθαρίζοντας ότι η συνάντηση ήταν κοινωνικού χαρακτήρα και δεν σχετίζεται με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ξέρουν ότι του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Θα ήταν, άρα, λογικό να μιλάει για ώρες για την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και τις τακτικές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Εν προκειμένω, ο συνομιλητής του, δεν είναι ιδιαίτερα φίλος της «στρογγυλής θεάς». Με δεδομένο ότι στο ίδιο τραπέζι βρίσκονταν δύο άνθρωποι βαθύτατα πολιτικοποιημένοι, οδηγούμαστε -αυθαίρετα, κάπως- στο συμπέρασμα ότι από τη συζήτηση δύσκολα θα απουσίαζε η συζήτηση για τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου.

Έστω και σε επίπεδο κοινωνικού σχολίου.

Ο καφές της Αγίας Ειρήνης

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα, είναι ένα μέρος πολυσύχναστο. Ακόμα και τις πρωινές ώρες, στα καφέ της περιοχής υπάρχει αρκετός κόσμος, με ορισμένους να μεταφέρουν στο Newsbomb.gr την πληροφορία ότι τη Τρίτη, συναντήθηκε μια ενδιαφέρουσα τετράδα.

Πιο συγκεκριμένα, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και οι βουλευτές Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης – δηλαδή τα δύο κορυφαία στελέχη της πλευρά Αχτσιόγλου. Οι δύο βουλευτές, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν την εν λόγω πληροφορία σε επικοινωνία που είχαν με το Newsbomb.gr.

Αλλά γράψαμε και παραπάνω, ότι η συνάντηση αυτή έγινε σε πολυσύχναστο μέρος…

Το γεύμα στα Εξάρχεια

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση την παραμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να κάνει πίσω από την απόφαση του για το «δημοψήφισμα» που θα αφορούσε στη διαγραφή του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και του Πάνου Σκουρλέτη.

Πριν, όμως, συναντηθούν στη Βουλή με τους Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλού και επιδώσουν το «τελεσίγραφο» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο τους γευμάτισαν στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.