ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρος ο Μαρινάκης για όλους και όλα: «Δεν δίνουμε άλλα στους αγρότες, κανονικά η εξεταστική»

Ξεκάθαρος ο Μαρινάκης για όλους και όλα: «Δεν δίνουμε άλλα στους αγρότες, κανονικά η εξεταστική»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε για τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για το αγροτικό - Τι ανέφερε για το νομοσχέδιο των ομόφυλων και τις πανεπιστημιακές καταλήψεις

Ούτε... σπιθαμή δεν δείχνει διατεθειμένη η κυβέρνηση να κάνει πίσω στο ζήτημα των αγροτών, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ωστόσο δεν δείχνει να αφουγκράζεται και την κοινωνία και την Εκκλησία στο ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στον ALPHA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το αγροτικό είναι οριστικά και δεν προτίθεται να δώσει οτιδήποτε παραπάνω.

«Η κυβέρνηση μας μετά το 2019 έχει διαχειριστεί πολλές κρίσεις. Το αποτέλεσμα είναι η προσπάθεια. Τα μέτρα είναι αυτά και δεν μπορεί άλλα. Είναι δεδομένο πως θα κάνουμε μεγαλύτερους ελέγχους. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε ο κύριος Μαρινάκης.

Για το ενδεχόμενο αγροτικών κινητοποιήσεων, τόνισε πως «με δεδομένο τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Μέσα από τον διάλογο δεν νομίζω να φτάσουμε σε αδιέξοδο. Πιστεύουμε πως δεν θα βρεθούμε και η κυβέρνηση έχει καθήκον να υπερασπιστεί όλους τους πολίτες. Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων».

«Σεβόμαστε την εκκλησία, αλλά θα το ψηφίσουμε»

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να αφουγκραστεί εκκλησία και πολίτες για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον κύριο Μαρινάκη να εκφράζει το σεβασμό του στον κλήρο μεν, αλλά υπογράμμισε πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη...

«Η ψήφος των βουλευτών είναι κατά συνείδηση. Αισιοδοξούμε πως θα ψηφιστεί, έχουμε ξεκαθαρίσει τι κάνει και τι δεν κάνει. Δεν ακολουθούμε κομματική πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τι θέλουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν υπάρχει νόμιμη κατάληξη - Θα γίνει η εξεταστική»

Τέλος, ο κύριος Μαρινάκης τόνισε πως καμία κατάληψη δεν είναι νόμιμη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εξεταστική που είναι σε λίγες ημέρες θα γίνει κανονικά, παρά το τσουνάμι καταλήψεων στα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.