ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σε «χαμηλή πτήση» - Στις μυλόπετρες ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης - Δεν λάμπει ο πράσινος ήλιος

ΠΑΣΟΚ: Σε «χαμηλή πτήση» - Στις μυλόπετρες ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης - Δεν λάμπει ο πράσινος ήλιος

Η δημοσκοπική εικόνα της αντιπολίτευσης αποτυπώνει όχι μόνο τις πολύ μικρές διάφορες ανάμεσα στο 2ο και το 5ο κόμμα, που δημιουργούν έδαφος για ανατροπές, αλλά και τις μετακινήσεις από τα Αριστερά προς τα Δεξιά, αναφέρει ο Ζαχαρίας Ζούπης. 

Χαμηλά ποσοστά και αδυναμία να καρπωθεί τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας και τη μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν σειρά δημοσκοπήσεων για το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ενώ η ηγεσία του βαυκαλίζεται πως τα ποσοστά του κόμματος έχουν σημειώσει άνοδο, η πραγματικότητα είναι πως βρίσκεται στις μυλόπετρες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης, σε συνέντευξή του στο liberal.gr, χαρακτηρίζει ως μεγάλο παράδοξο ότι το ΠΑΣΟΚ που παρά τη μεγάλη του συσπείρωση, αδυνατεί να εισπράξει από τις δεξαμενές των άλλων», αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις δέχεται απειλή από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη και από την Ελληνική Λύση.

Κατά τον εκλογολόγο, αιτία αυτής της κινούμενης άμμου στην αντιπολίτευση είναι «η ομογενοποίηση του πολιτικού μας συστήματος, το γεγονός ότι οκτώ κόμματα στη Βουλή, είτε ανήκουν στην Αριστερά, είτε στη Δεξιά, βρίσκονται απέναντι σε μεταρρυθμίσεις και καταψηφίζουν τα νομοσχέδια συχνά με την ίδια επιχειρηματολογία».

«Το γεγονός αυτό», προσθέτει ο κ. Ζούπης, «θολώνει το μήνυμα για κάποια ακροατήρια, βλάπτει πρωτίστως τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και διευκολύνει τις μετακινήσεις προς τα Δεξιά».

Ειδική αναφορά κάνει ο κ. Ζούπης στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, παρατηρώντας ότι καταψηφίζουν τα ίδια νομοσχέδια, με την ίδια ευκολία και συχνά παρόμοια επιχειρηματολογία, όπως ακριβώς κάνουν η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.