ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Καμία κρίση δεν δικαιολογεί τον φασισμό και τη βία

Ευ. Βενιζέλος: Καμία κρίση δεν δικαιολογεί τον φασισμό και τη βία

Καμιά μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τον φασισμό και τη βία, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των φαινομένων εκφασισμού, την καταπολέμηση της κοινωνικής βίας και του ρατσισμού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε την κατάθεση του σχεδίου νόμου που είχε ετοιμάσει το Κίνημα από την προηγούμενη Βουλή, για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής για να περιοριστεί ο ρατσιστικός λόγος.

Όπως είπε, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Στην αναφορά του στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης απηύθυνε ένα «παιδαγωγικού» χαρακτήρα μήνυμα προς τη Βουλή των Ελλήνων με τη σχετική απόφαση για τη Ελένη Ζαρούλια και παράλληλα ζήτησε από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου (σ.σ. όλα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής, όπως διευκρίνισε) να μην συνυπάρχουν σε τίποτα με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Δεν υπάρχει ανοχή, ανεκτικότητα, συμβίωση με όσους δεν σέβονται τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το συνταγματικό πλαίσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε ότι μερικές φορές τα άλλα κόμματα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ομως, συμπλήρωσε, δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας.