ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαμιμίκος: Η βία δε θα κάνει καλύτερες τις ζωές μας

Α. Παπαμιμίκος: Η βία δε θα κάνει καλύτερες τις ζωές μας

Νέα παρέμβαση για το θέμα της βίας έκανε με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πάρει πάνω του την εκστρατεία ενάντια στη βία των άκρων τονίζει πως είναι επικίνδυνη η ανοχή φαινομένων βίας από την κοινωνία καθώς η "αγανάκτηση" δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Ενώ συνεχίζει σε άλλο σημείο, λέγοντας: "Το ζήτημα δεν είναι ούτε «ποιος», ούτε «γιατί» ασκείται βία. Το ζήτημα είναι η ίδια η ύπαρξη της και το γεγονός ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αχρωματοψία. Η βία δεν έχει χρώμα. Είναι πάντα βία".

Η εκτενής παρέμβαση μάλιστα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, κλείνει με την επισήμανση πως "η κοινωνία χρειάζεται μέτρο και επιστροφή στην ηθική του μέτρου διότι η βία δε θα κάνει καλύτερο το μέλλον κανενός. Ούτε τους μισθούς θα αυξήσει, ούτε θα περιορίσει η διαφθορά. Η αλλαγή όμως, θέλει πολύ δουλειά για να έρθει. Θέλει παραγωγικές πολιτικές, κοινωνική λογοδοσία αλλά και πίστη στις αρχές της ανεκτικότητας και του ορθού λόγου".

Αξίζει να τονίσουμε πάντως, πως τις υπόλοιπες μέρες οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ για το θέμα αναμένεται να ενταθούν με εκδήλωση για τη σχολική βία στο Π.Φάληρο και μεγάλη εκδήλωση για τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, στην Αθήνα.