ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπούλια με Ιδρ. «Ωνάση» για την ανάπλαση του κέντρου

Συνάντηση Παπούλια με Ιδρ. «Ωνάση» για την ανάπλαση του κέντρου

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου και η Γραμματέας του Ιδρύματος Μαριάννα Μόσχου ενημέρωσαν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.

«Πήγε εξαιρετικά καλά, είχαμε 71 αρχικές προτάσεις, από τις οποίες επελέγησαν 9 και από τις 9 τελικώς επικράτησε μία, ενός ολλανδικού γραφείου, με Έλληνες συνεργάτες βέβαια, που έχει κάνει μια εξαιρετική πρόταση», είπε στον κ. Παπούλια, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος. Στην ερώτηση του Προέδρου πότε θα αρχίσουν οι εργασίες, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι μελέτες θα τελειώσουν σε 5 μήνες, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού και το ίδιο το έργο υπολογίζεται ότι θα κρατήσει ενάμιση χρόνο, γιατί είναι επιφανειακό έργο και δεν έχει σκαψίματα.

«Το πρόβλημα είναι η συμβασιοποίηση του έργου, δηλαδή πόσο χρόνο θα κρατήσει η ανάθεση σε κάποιον εργολάβο, επειδή είναι δημόσιο έργο. Αν όλα πάνε καλά, με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, τα εγκαίνια θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου του 2015», πρόσθεσε. «Πολύ ωραία. Δηλαδή, θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά τότε, με τα εγκαίνια της Πανεπιστημίου και της καινούργιας πλατείας Ομονοίας. Θα την περπατήσουμε, λοιπόν και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά», σχολίασε ο Κάρολος Παπούλιας, βλέποντας την μακέτα του έργου που του έδειξαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Ωνάση.