ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες

Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ για τις αιχμές ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το… πάπλωμα» - αναφορικά με το ζήτημα του αντιρατσιστικού νόμου - εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως υπογραμμίζει, αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα στην πλευρά της κυβέρνησης.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει απαραίτητη και επιβεβλημένη τη θέσπιση και εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου «που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάζει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών» και για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει ότι με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού η Νέα Δημοκρατία παγώνει το νομοσχέδιο «επειδή θέλει επί της ουσίας να αλλοιώσει το περιεχόμενό του, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στη Χρυσή Αυγή».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του νομοθετικού πλαισίου, η απάντηση στη ρατσιστική βία πρέπει να συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών.