ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στην κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ

Τριγμοί στην κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ

-Προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης από τον Σαμαρά που θα τηλεφωνήσει σε Βενιζέλο και Κουβέλη

-Γρίφος η στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Αναταράξεις στην τρικομματική κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τον Α. Σαμαρά από τη μία να τραβά ακόμα περισσότερο το σχοινί και τους κυβερνητικούς εταίρους να αντιδρούν.

Οι αιχμές του Α. Σαμαρά κατά των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, έριξαν νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης, πυροδοτώντας ακόμα και σενάρια πρόωρων εκλογών.

Με στόχο την εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα γίνει η σύσκεψη κυβερνητικών εταίρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Α. Σαμαράς θα επιδιώξει από την πλευρά του να χαμηλώσει τους τόνους ζητώντας από τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη να σχεδιάσουν από κοινού τη νέα ραδιοτηλεόραση.

Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει πως η «παλιά» ραδιοτηλεόραση δεν πρόκειται να ξανανοίξει, ενώ θα διαβεβαιώσει πως οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν πλήρως.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα θέσει τους κυβερνητικούς εταίρους προ των ευθυνών τους, ξεκαθαρόζοντας πως ενδεχόμενο «μπαϊράκι» από την πλευρά τους μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις και να οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό.

Επίσης, αναμένεται να επαναλάβει ότι η ΕΡΤ χρειάζονταν αναδιάρθρωση και θα υπενθυμίσει πως όλες οι προηγούμενες απόπειρες που έγιναν με ήπιο τρόπο για τον εξορθολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης απέτυχαν.

Τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Αντιμέτωποι με πραγματικό πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης, καθώς τα μηνύματα από την κοινωνική και κομματική βάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι άκρως ανησυχητικά, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ζητούν μετ’ επιτάσεως να συναντηθούν αμέσως με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επανακαθοριστούν οι όροι της συνεργασίας τους.

Η απόφαση που θα ληφθεί για το μέλλον της ΕΡΤ θα είναι καθοριστικής σημασίας για τα δύο κόμματα, καθώς θα ξεκαθαρίζουν με τη στάση τους ότι έχουν λόγο σε αυτή την κυβέρνηση ή θα επιβεβαιώνουν ότι αποτελούν «ουρά» του Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στο αέρα η ΕΡΤ - Δείτε πώς γίνεται η ζωντανή μετάδοση

Παρακολουθήστε LIVE τι μεταδίδει η ΕΡΤ

Δάκρυα για την ΕΡΤ

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ