ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική στο υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική στο υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα στις 17:00

Ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της έναρξης του επανελέγχου από την τρόικα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι τα πράγματα «είναι πράγματι δύσκολα».

Πρόσθεσε δε, «ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη έως το Eurogroup της 8ης Ιουλίου».

Ερωτηθείς ο ίδιος παράγοντας εάν η δόση των 8,1 δισ. ευρώ θα δοθεί σε «δόσεις», ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, είπε «ελπίζουμε πως όχι».

Από την πλευρά τους, οι παράγοντες του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι προτείνεται στην τρόικα ως ισοδύναμο μέτρο για το κλείσιμο της «τρύπας» στον ΕΟΠΠΥ, την όποια υπέρβαση δαπάνης να τη χρεώνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές. «Το σύστημα είναι έτοιμο, εμείς θα βάλουμε τα νούμερα», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ενώ, δήλωσαν «είμαστε ευτυχείς» σχετικά με την απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, να τοποθετήσει ελεγκτές στον ΕΟΠΥΥ και τους προκάτοχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

«Καλά προετοιμασμένοι» για τη συνάντηση με την τρόικα, δήλωσαν οι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας πως «ό,τι σας έχουμε πει έως τώρα ισχύει» σχετικά με το αίτημα για παράταση στο χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται, ότι οι συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας αρχίζουν στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στις 19:30 οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αύριο στις 8 το πρωί θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Στη διυπουργική σύσκεψη, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας, Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή.