ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηγετική εμφάνιση Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ηγετική εμφάνιση Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ένταση, διαξιφισμούς και έντονα συναισθήματα περιείχε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στο οποίο συζητήθηκε η κατάσταση που δημιουργεί η κυβερνητική απόφαση για ένταξη στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ανέλυσε τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και ξεκαθάρισε πως οι ανάγκες τις πόλεις υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθεί νέος τρόπος να καλυφθούν.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εξήρε το έργο των Δημοτικών Αστυνομικών, τονίζοντας πως η συμμαχία Δημοτικής Αρχής και δημοτών δεν πρόκειται να σπάσει, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων που πλήττονται άδικα. Απάντησε μάλιστα αποφασιστικά σε όσους τον κατηγορούν για τη φιλία του με τον πρωθυπουργό πως ο Πειραιάς είναι το μοναδικό του κόμμα και οικογένεια και για την ευημερία τους θα κάνει τα πάντα.

Η ηγετική εμφάνιση Μιχαλολιάκου μάλιστα, κέρδισε τη συμπάθεια των εργαζομένων καθώς η στάση του ήταν "αντρίκεια" και ανάλογη της μέχρι σήμερα πορείας του στην πολιτική. Για το θέμα όμως, ο Δήμαρχος Πειραιά, τοποθετήθηκε και στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, αναλύοντας με στοιχεία τις δυνατότητες σήμερα του Δήμου αλλά τονίζοντας πως χρειάζεται εξορθολογισμός των αρμοδιοτήτων που σήμερα αλληλοκαλύπτονται.

Παρατράγουδα και επεισόδια

Το ενωτικό κλίμα της συνεδρίασης πάντως, προσπάθησε να χαλάσει ο εκπρόσωπος της παράταξης "Λιμάνι της Αγωνίας" που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εν λόγω συνήθης ύποπτος, ήρθε στα χέρια με δημοτικούς αστυνομικούς που αρνήθηκαν να πέσουν στην παγίδα της ιδεολογικής προπαγάνδας. Τα πνεύματα άναψαν με τις γροθιές να πέφτουν βροχή και προς στιγμήν να επικρατεί αναστάτωση, ωστόσο η εντολή του Δημάρχου να απομακρυνθεί από το χώρο ο γνωστός αριστεριστής της πόλης και να κινηθούν εις βάρος του όλες οι νόμιμες διαδικασίες, έβαλε τέλος στην φασαρία.

Η μειοψηφία πάντως του Δημοτικού Συμβουλίου αναλώθηκε στο γεγονός πως έπρεπε να εκδοθεί ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την όλη κατάσταση, γεγονός που δε βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία, καθώς όπως τονίστηκε ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και όχι ένα ακόμα ανούσιο χαρτί. Αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης του Γ. Μίχα.