ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα

Βενιζέλος: Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα

Την ύπαρξη προβλημάτων παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.


Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που να μη θίγουν τη θεσμική υπόσταση και την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον τόνισε ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα, τα οποία όμως είναι άλλοτε ουσιαστικά και άλλοτε αλληλοκατανόησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μία ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι τμήμα του κράτους αλλά και τμήμα της κοινωνίας, που εκφράζει την τοπική κοινωνία, είναι ένας αναντικατάστατος δημοκρατικός θεσμός».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως οι ημέρες της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου θα είναι «παραγωγικές και γόνιμες» και πως ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα.

Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι η ΚΕΔΕ παραμένει στις θέσεις της και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό, ενώ δεν απέκλεισε και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και αύριο, προκειμένου, όπως είπε, «να βρούμε κοινά αποδεκτές, εφαρμόσιμες, δημιουργικές λύσεις».