ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την τροπολογία με τις καταργήσεις φορέων μέσω Π.Δ.

Κόντρα για την τροπολογία με τις καταργήσεις φορέων μέσω Π.Δ.

Με τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, επί της τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα, ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί αύριο.

ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν θα την στηρίξει και θα δηλώσει «παρών» κατά την ψήφιση της. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι την κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει αυτή την διαδικασία για θέματα που αφορούν την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ρητή παραβίαση του Συντάγματος καθώς πέραν των άλλων κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο ενώ ζήτησε την απόσυρσή της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νώντας Μαριάς, της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος έκανε λόγο για ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αιτιολογήσει επαρκώς την κατάθεσή της. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης υποστήριξε ότι η τροπολογία δημιουργεί πρόβλημα σύνθετο και πολύπλευρο καθώς συσχετίζεται η κινητικότητα με τις απολύσεις και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα την στηρίξει δηλώνοντας «παρών» κατά την ψήφιση της.