ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην πλατεία Αριστοτέλους αύριο το ΠΑΜΕ

Στην πλατεία Αριστοτέλους αύριο το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Ενόψει του συλλαλητηρίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος έδωσε συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως «όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια και προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά η Τρόικα είναι η φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις αποφάσεις τους εκτελεί η κυβέρνηση».

Ο κ. Πέρρος είπε, επίσης, ότι «τόσο η ελάφρυνση του χρέους με το πρωτογενές πλεόνασμα, που λέει η κυβέρνηση ότι θα έχει, όσο και το νέο 'κούρεμα' που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη χρεοκοπία του λαού».

Αναφέρθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που είπε ότι για τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό κίνημα φταίει ο κομματικός εναγκαλισμός του, και τον κάλεσε να «αφήσει τα παραμύθια», λέγοντας: «Δεν φταίει ο κομματικός εναγκαλισμός, αλλά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός».

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι, όχι μόνο πρέπει να πέσει, αλλά να «γκρεμοτσακιστεί» και την κατηγόρησε ότι θέλει να «βάλει χέρι» στο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα.

Έστρεψε τα βέλη του εναντίον της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και σημείωσε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα», γι' αυτό και το ΠΑΜΕ θα κάνει παρεμβάσεις για την ανασυγκρότησή του. Έδωσε δε, στη δημοσιότητα κείμενα του ΠΑΜΕ για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τα σχέδια της κυβέρνησης, τις εξελίξεις στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

Τα μέτωπα πάλης, πάνω στα οποία θα δώσει τη μάχη το ΠΑΜΕ, είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, οι πλειστηριασμοί, η παιδεία και οι ιδιωτικοποιήσεις.