ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα αμφισβήτησης του Φ. Κουβέλη!

Κίνημα αμφισβήτησης του Φ. Κουβέλη!

Κορώνα-γράμματα αποδεικνύεται για τον Φώτη Κουβέλη η απόφασή του να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό σχηματισμό λόγω της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «τα έσπασε» με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο πριν από μερικούς μήνες, βλέποντας τα νούμερα των δημοσκοπήσεων να παίρνουν την κατιούσα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις εκείνης της περιόδου, ο κ. Κουβέλης φέρεται να οδηγήθηκε σε μία τέτοια απόφαση προκειμένου να ενδυναμώσει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και να αρχίσει και πάλι να "κινείται" στις δημοσκοπήσεις.

Όμως από την πρώτη στιγμή ο κ. Κουβέλης συνάντησε αρκετές εσωκομματικές διαφωνίες, με στελέχη του να τον κατακρίνουν για την επιλογή του. Εκείνες τις διαφωνίες, ο κ. Κουβέλης προσπάθησε να τις περάσει στο... «ντούκου», πιστεύοντας ότι οι αντιδράσεις αργά ή γρήγορα θα καλμάρουν. Πράγματι έτσι κι έγινε. Ομως μόνο στην βιτρίνα, γιατί επί της ουσίας όλους αυτούς τους μήνες η ΔΗΜΑΡ είναι «καζάνι που βράζει».

Σε συνέχεια της αποκάλυψης που έκανε το “Newsbomb.gr” το πρωί του Σαββάτου γράφοντας για τον μυστικό δείπνο που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με τον γραμματέα κ. Σπύρο Λυκούδη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες να προστεθούν σχετικώς με την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για το «πού πάει το κόμμα». Αξιόλογα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σχολιάζουν ότι το κόμμα προχωρά χωρίς πυξίδα, φοβούμενο την εκλογική συντριβή στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Υπάρχουν μάλιστα και κάποια άλλα στελέχη που καταμαρτυρούν στον Φώτη Κουβέλη φιλοδοξίες να γίνει δοτός Πρωθυπουργός. Την κριτική τους την εδράζουν από το γεγονός ότι ο ίδιος σε συνεντεύξεις του δηλώνει ότι "αλλαγή κυβέρνησης θα μπορούσε να γίνει απο την υπάρχουσα Βουλή" εννοώντας με αλλαγή... Πρωθυπουργού.

Πολλοί όμως είναι απογοητευμένοι από τον "τιμονιέρη" της ΔΗΜΑΡ. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η ευρύτερη δυσαρέσκεια συνδέεται με σενάρια που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα και τα οποία κάνουν λόγο για αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από "προσωπικότητα που θα μπορούσε να διασφαλίσει την δημιουργία ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης". Σημειώνουμε ότι τα στελέχη που διακινούν τέτοια σενάρια προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα έχουν μεταπηδήσει στην ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιοι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και σημερινοί ΔΗΜΑΡΙΤΕΣ είναι αυτοί που σύμφωνα με το ρεπορτάζ τείνουν σταδιακά να διαμορφώσουν έναν ξεχωριστό πόλο εντός της ΔΗΜΑΡ με στόχο την "βελούδινη" αντικατάσταση του Φώτη Κουβέλη από έναν άνθρωπο που- όπως λένε- θα μπορούσε να βγάλει το κόμμα από το πολιτικό και εκλογικό τέλμα.

Στο μυαλό μας παίζουν πάντως κάποια ονόματα που υποπτευόμαστε ότι θα ήθελαν να δουν για αντικαταστάστες του Φώτη Κουβέλη. Αλλά δεν θα σας τα αποκαλύψουμε ακόμα... Σύντομα όμως θα γίνει...

Διαβάστε επίσης:

Ο μυστικός δείπνος του Φώτη Κουβέλη